Material for the spine

Testtudatos gerinc tanulmányok Steve Paxton, a kontakt improvizáció alapítójának munkája alapján.
A gyakorlatok segítségével testünket és érzékszerveinket hangoljuk, bemelegítjük. Figyelmünket az érzékelésre irányítjuk: testünk érzékelésére, a tér érzékelésére és az érzékelés érzékelésére. Továbbá a test, a súly és a föld kapcsolatára. A cél a test és a környezet állandóan változó kapcsolatának szüntelen,
folyamatos érzékelése, olvasása.
Steve Paxton módszere egyfajta technikai megközelítés, melyet improvizációs folyamatokkal ötvöz.
Ugyanakkor testtudati rendszer is, a hát mély és felületes izmainak érzékelésére. Célja, hogy tudatossá tegye a test “sötét”, belső oldalát: hogy belülről, azokról a részekről, amelyeket nem
igazán látunk, érzékletet továbbíthasson a tudatnak.
Többek között különböző belső koordinációjú, spirális és félhold formájú gurulásokat gyakorlunk a földön. A gördülő formák az ismétlésről szólnak. Ahogy az adott formában gördül a test, a padló érintésének érzékelése során minden érzékszervi kapcsolat folyamatosan változik. Szükségképpen belső érzéki figyelem formálódik a gördülési folyamat megindításához és folytatásához.
Laza, rugalmasságot engedő, elsősorban kényelmes öltözet szükséges.

Oktató:

Hajós Nóra (HU/USA)

táncos tanulmányait 4 éves korában kezdte Magyarországon.
Az elmúlt 34 évben tánc- és mozgásművészet tanításával és előadások létrehozásával foglalkozott és alkotott Európában, az USA-ban, Kanadában és Dél- Amerikában. Tanárai, kikkel később előadótársként többször együttműködik: Steve Paxton (a kontakt improvizáció forma megalapítója), Lisa Nelson (Tuning Score, rögtönző kompozíció), Simone Forti (Logomotion – táncbeszéd/táncmese).

Material for Spine - Hajós Nóra

Oktató: Hajós Nóra

Időpontok: Minden hétfőn 19:00-20:30

Maximális létszám: 20 fő

Jelentkezés telefonon, vagy jelentkezés gombon keresztül.

Telefon: +36(20)457-8665

E-mail:
Kovács Timi: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Nóra Hajós: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Felkelő Nap Háza
Mozgás  és Életmód Stúdió

Cím: 1072 Budapest, Rákóczi út 36. 2.em 3/a
(18-as kapucsengő)
Tel.: +36 (30) 546-1572