MediBall

MediBall bemutatása

A MediBall egy kínai eredetű labdajáték, mely a Taiji körkörös mozdulataira épül, és eredetileg stresszoldásra és figyelem fejlesztésre hozták létre, 25 évvel ezelőtt.
Eszköze egy szilikon-hártyás ütő és egy 50 gramm homokkal töltött kis labda. A centrifugális erőt használva köríves mozgásokat hozunk létre, így a labda nem esik le a szilikon hártyáról - mindezt egyénileg, harmonikus mozgásokat létrehozva tehetjük meg, vagy párban, csoportban egymásnak átadva a labdát, amelyet sohasem ütünk meg, csupán visszairányítunk a társhoz.
E magában is csodás találmány körülbelül 10 évvel ezelőtt érkezett Magyarországra, és Szilágyi István harcművész mester kezdett dolgozni vele - ő a saját harcművészetének testhasználatát kapcsolta hozzá, így e MediBall most már
valójában egy eszköze lett egy magasszintű testtudatosságnak és testhasználatnak, amelyet e labdajáték segítségével sajátíthatunk el, és amely az emberi lényünk szinkron működésére épül.

Kinek ajánlott?

  • Kortól és nemtől függetlenül mindenkinek, aki valamilyen mozgásszervi problémával küzd (különös tekintettel a derékfájdalmak, csípőbántalmak, térdproblémák, és nem gyulladásos eredetű vállfájdalmak esetében).
  • Azoknak, akik több órás ülő munkát végeznek.
  • A nehéz fizikai munkából fakadó ízületi, és gerinc bántalmak elszenvedőinek.
  • Fiatal anyukáknak, akik szeretnék visszanyerni szülés előtti formájukat, vagy enyhíteni derékfájdalmaikat.
  • Azoknak, akik alakjukat izomzatuk szálkásításával és erősítésével szeretnék formálni, karbantartani.

Mikor nem ajánlott...

Friss műtétek után.
Ki kell hangsúlyozni, hogy bármilyen szervi, vagy mozgásszervi probléma esetén a tervezett edzés előtt ki kell kérni szakorvos véleményét. (Ez különösen fontos szívprobléma, magas vérnyomás, egyéb krónikus betegségek esetében illetve műtétet követő időszakban.)

Oktató: Erdei Zoltán

Időpontok: Minden kedden 17:30-19:00

Ár: 3.500 Ft/alkalom | Bérlet: 12.000Ft/hó (4 alkalom)

Jelentkezés telefonon, vagy a kép feletti jelentkezés gombon keresztül.

Telefonszám: +36 30 2029541

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Felkelő Nap Háza
Mozgás  és Életmód Stúdió

Cím: 1072 Budapest, Rákóczi út 36. 2.em 3/a
(18-as kapucsengő)
Tel.: +36 (30) 546-1572