Tánc meditáció

Hogy van jelen a kreativítás az életedben? Mennyire mersz, tudsz szabadon mozogni és kapcsolódni a többiekhez, saját érzéseidhez? Mennyire éled meg a tested elevenségét?
Önismereti, mozgásra épített gyógyító munka, amely a testet kiszabadítja megrögzött korlátaiból. A Tánc meditáció lehetőséget ad, hogy felszabadultan meg tudjuk élni kreatív és intuitív lényünket, és magunkra leljünk testközelben, közösségben, egy biztonságos térben.
Az óra elején elindul egy bevezető, mozgás-folyam, ami olyan mint egy mantra, ami megtart, és egy közös irányt ad a mozgásunknak, amely által felébresztjük a testünket és visszatérünk önmagunkhoz a mozgáson keresztül, hogy újra kapcsolódhassunk önmagunkhoz, másokhoz, környezetünkhöz. Ez átvezet egy szabad táncba, ahol egy testérzet vagy, belső kép mentén szabadon táncolunk és improvizálunk. Ezután, páros és csoportos mozgás gyakorlatok következnek, melyek lehetőséget adnak a mind fizikai létünkben, mind lelki és elménkben lévő gátlások feloldására, kapcsolódva önmagunkhoz és egymáshoz. Előképzettség nem szükséges, a lényeg az elengedés, kezdőknek és haladóknak egyaránt ajánlom.
Hernández Daniela- táncművész, koreográfus, tánc-terapeuta.
Tanulmányaimat a Mexikói Táncművészeti Főiskolán végeztem. Az utóbbi 20 év tapasztalataim a kortárs tánc különböző műfajaiban, koreográfus/rendezői alkotásaimon keresztül, majd a jóga mind a különféle mozgás-meditációs, illetve önismereti technikák elsajátításának hatására született meg a Tánc meditációs és terápiás mozgásra épített módszerem.

Kiknek ajánlom?  
Minden olyan érdeklődőnek, akinek a mozgás és a tánc szerepet játszik az életében.
Mindenki saját ritmusában haladhat. Azoknak ajánlom, akik szeretnének bátrabbak lenni, egyre inkább felvállalni saját magukat, és vágynak a felszabadult, önfeledt játszásra. Azoknak is tanácsolom, akik vágynak arra, hogy megéljék és tudatosítsák a nőisségüket, illetve férfiasságukat a mozgáson, a belső erőn keresztül. 

Egyéni tánc és mozgás terápia:
Az egyéni terápiákon, egy konkrét témával foglalkozunk, amit te hozol. Egy vezetett mozgás improvizáción keresztül táncolunk és utána beszélgetünk, kérdések merülnek fel, ahol a mozgáson keresztül születik meg a válasz. Megosztjuk közösen ezt azt élményt, és onnan kezdjük kibontani és megkeresni a probléma forrását. Itt kiengedheted azokat az érzéseket, amiket máshol nem tudsz megengedni magadnak, legyen szó fájdalomról, haragról vagy éppen határtalan örömről és felszabadultságról.
Azoknak ajánlom, akik nem szívesen nyílnak meg mások előtt, de szűkségük van kiengedni a benső érzésüket egy biztonságos intim térben, hogy beépülhessen és személyes élménnyé váljon.

Táncterápia - Hernández Daniela

Oktató: Hernández Daniela

Időpontok: Péntek 18:00 - 19:30

Jelentkezés: emailben.

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Felkelő Nap Háza
Mozgás  és Életmód Stúdió

Cím: 1072 Budapest, Rákóczi út 36. 2.em 3/a
(18-as kapucsengő)
Tel.: +36 (30) 546-1572